tisdag 5 april 2011

Valaffischer

Åkte till simhallen med äldsta sonen och på vägen dit roade vi oss med att analysera valaffischerna längs vägenrenen. Eller jag roade mig. Han analyserade. Eller rättare sagt. Han analyserade och jag höll med. Han har öga, nämligen.

Alla som har fotat sig i helfigur går fett bort. Det är den klart största måkan. Om man vill bli invald. För små affischer får det inte heller vara. Och siffran måste synas. Liksom namnet. (Man måste ju veta vem man röstar på).

Ansiktsbild är det bästa. Men det får inte vara alltför stort ansikte. Då kanske man tror att personen är hög i korken. Och enfärgad bakgrund. Helst vit. Eller ja. Det var kanske för att valen av bakrundsfärger inte verkar ha kommit från detta årtusende. Vad har folk för lay-outare riktigt?

Nå. Killen upptäckte också att Fredrika Åkerö inte har några affischer uppe överhuvudtaget. Fast hon faktiskt skall vara med.

Men hon uppfyller hans övriga kriterier tyckte han. Här kommer de viktigaste egenskaperna för en riksdagsvalskandidat. Enligt nioåringen:

1. Den skall tänka på barn också.
2. Den skall vara bra på affärer och sånt. Veta vad den gör, liksom.
3. Och sen skall den vara från Karis. Så den vet vad vi behöver här.

1 kommentar:

  1. Fredrikas affisher blev inplastade igår och kommer upp inom de närmaste dagarna :) Får hoppas de blir godkända av kritikern.

    SvaraRadera